Ga naar de hoofdpagina Ga naar voettekst van de site

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Zorgeloos leven van uw spaargeld

3 jaar geleden

Dit betekent dat we na ons pensioen nog een lange tijd voor de boeg hebben waarin we voluit kunnen genieten van al het moois dat het leven te bieden heeft. Jammer genoeg is het wettelijk pensioen ontoereikend om na een professionele carrière dezelfde levensstandaard aan te houden. Zeker zelfstandigen moeten daarom tijdens hun actieve periode extra voor hun pensioen sparen en beleggen. Met de hulp van een specialist in discretionair beheer kan iedereen met een gerust gemoed genieten van zijn oude dag.

Keramiek is de grote passie van Anne. Tijdens het weekend sluit ze zich soms urenlang op in haar atelier en dan gaat ze helemaal op in haar hobby. Boetseren vindt ze leuk, maar ze houdt toch vooral van het potten draaien. Anne legt ook in haar vrije tijd de lat heel hoog. Haar voet gaat pas van het pedaal als ze de perfecte pot voor zich heeft staan. Daarna gaat hij in de oven waar hij bijna 10 uur lang gebakken wordt bij een temperatuur van meer dan 1000 C°. Een delicaat moment want soms durft er wel eens iets fout te gaan en blijven er enkel nog scherven over.

Ook in haar beroepsleven is Anne een perfectionist. Als advocate kan ze zich geen uitschuiver veroorloven want die kan zware gevolgen hebben voor haar cliënten. Haar job brengt dus wel wat stress met zich mee, maar door de jaren heen heeft Anne geleerd om hiermee om te gaan. Inmiddels is ze 55 geworden. Nog een tiental jaar werken en dan kan ze met pensioen. Aan de ene kant zal Anne het moeilijk hebben om afscheid te nemen van de balie, maar aan de andere kant zal ze zich dan helemaal kunnen uitleven in haar atelier.

Als advocate verdient Anne goed haar kost, maar het gemiddelde pensioen van een zelfstandige bedraagt nog geen 1.000 euro per maand. Ze beseft dat ze nu haar toekomst moet veiligstellen en daarom ging ze in zee met een vermogensbeheerder die haar spaargeld aan het werk heeft gezet. In samenspraak met Anne ontwikkelde de vermogensbeheerder een gepersonaliseerde strategie waarbij diversificatie centraal stond. Gezien de nog lange beleggingshorizon koos Anne niet enkel voor defensieve producten, maar ook voor enkele dynamische fondsen die een hoger potentieel rendement hebben.

Dankzij de steun van de vermogensbeheerder voelt Anne zich op haar gemak. Ze is ervan overtuigd dat ze ook na haar pensioen zorgeloos zal kunnen leven van haar spaargeld. Op die manier zal ze ook voluit haar passie kunnen beleven. Ze kijkt er al enorm naar uit om dag in dag uit te kunnen bezig zijn met haar potten.

Insight

Financiële ontkoppeling - wat is het grote verhaal...

Artikel | Thema | 7/09/2021

De wegen van de twee grootste economieën ter wereld, de VS en China, scheiden. Na vele decennia van hand in hand optreden rond handel, wordt dit “financiële ontkoppeling” genoemd.

Insight

Monthly review - Hoofdpunten augustus

Artikel | Thema | 7/09/2021

De Chinese autoriteiten hebben stappen ondernomen het toezicht op belangrijke domeinen van de economie te versterken. De eerste tekenen hiervan werden vorig jaar gezien toen de Amerikaanse beursintroductie van Ant Financial, goed voor $37 miljard, werd ingetrokken. 

We gebruiken cookies op onze website om te zorgen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke werking. 
Meer weten