Ga naar de hoofdpagina Ga naar voettekst van de site

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Close Look: Chiptekort - Het grotere plaatje

1 maand geleden

CLOSE LOOK
Chiptekort - Het grotere plaatje 

Computerchips zijn klein, maar krachtig. Ze sturen de elektronica aan in allerhande producten, van smartphones tot auto’s, van wasmachines tot tablets. Door de toegenomen vraag naar consumentenelektronica zijn de toevoerketens van die microprocessoren of halfgeleiders spaak gelopen. De wereld beseft plots hoe afhankelijk ze is geworden van die kleine chip. We bekijken die cruciale component van het leven in de 21e eeuw van naderbij en zoeken uit waarom hij zo moeilijk te krijgen is. 

Het is misschien wel één van de belangrijkste onverwachte gevolgen van de pandemie. Toen de wereld in lockdown ging, besloten grote klanten van ‘s werelds chipfabrikanten, waaronder de autobouwers, om bestellingen te annuleren, want zij verwachtten dat de vraag zou instorten. Het vrijgekomen aanbod werd snel opgenomen door fabrikanten van consumentenelektronica zoals laptops en spelconsoles, waar tijdens de lockdown veel meer vraag naar was. Toen de economieën weer op gang kwamen, veerde de vraag echter vanuit alle sectoren sterk op.

Uitgerekend op dat moment doken aan aanbodzijde problemen op, waardoor fabrikanten van consumentengoederen het nog lastiger kregen. De chipfabrieken konden de productie niet verder opdrijven en de coronacrisis had goed geoliede toevoerketens verstoord en de wereldhandel doen stilvallen. Daardoor stonden de containers waarmee die piepkleine onderdelen over de hele wereld verscheept worden, vaak te wachten in de verkeerde havens. Het aanbodtekort werd groter en groter.

Europese autofabrikanten werden midscheeps getroffen. Hun leveranciers waren gevestigd aan de andere kant van de wereld en in de gemiddelde auto zitten vandaag honderden chips die alles regelen, van de bediening van de ruiten tot rijhulpsystemen. De productie viel stil en grote spelers zoals BMW, Volkswagen en Renault zagen zich genoodzaakt hun werknemers naar huis te sturen. Zelfs het machtige Apple kampte met chiptekorten. Uiteindelijk besloot het bedrijf om chips die voor de nieuwe iPad bedoeld waren, te gebruiken voor de iPhone 13. De levertermijnen voor nieuwe producten zijn ook opgelopen.

Wat brengt de toekomst voor de halfgeleider? Europa en de VS hebben strategische plannen aangekondigd om ontwikkeling en productie dichter bij huis te brengen. Intussen worden de complexe assemblageketens, die verschillende Aziatische economieën overspannen, verstoord door sporadische uitbraken van covid-19. De WTO (Wereldhandelsorganisatie) heeft gewaarschuwd dat de verstoringen nog enkele maanden kunnen aanhouden. In afwachting overwegen fabrikanten van consumentengoederen om hun ‘just in time’-model in te ruilen voor ‘just in case’ om hun productie in de toekomst te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen.

We gebruiken cookies op onze website om te zorgen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke werking. 
Meer weten