Ga naar de hoofdpagina Ga naar voettekst van de site

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

The monthly review: hoogtepunten oktober 2019

23 dagen geleden

QUICK LOOK
DE MARKTEN

2,0%

S&P 500

1,0%

EURO STOXX 50

-2,2%

FTSE 100

0,9%

CAC 40

3,5%

DAX 30

1,2%

BEL 20

2,7%

FTSE MIB

0,1%

IBEX 35

5,0%

TOPIX

Brexit - zo dichtbij en toch …

De Brexitsaga is nog niet ten einde... Premier Boris Johnson kreeg echter groen licht voor de bespreking van het terugtrekkingsakkoord, maar meteen daarna stemde het parlement zijn strakke tijdschema voor de uitstap weg. Hierna duwde Johnson op de pauzeknop en verlegde hij de aandacht naar nieuwe verkiezingen, nog vóór Kerstmis. Om te vermijden dat het VK zonder akkoord uit de EU dondert, verleende de EU een flexibel uitstel van drie maanden tot 31 januari 2020. De financiële markten haalden opgelucht adem toen Halloween-Brexit van de baan was. Het pond ging even de hoogte in, maar dat herstel was van korte duur want de onzekerheid houdt aan.

De ‘Zuck Buck’ is nog niet voor meteen!

In de zomer schaarden vele grote namen zich achter de Libra, de digitale munt van Facebook. Sindsdien hebben toezichthouders over de hele wereld luidkeels geprotesteerd. Zij vrezen dat de Libra gebruikt kan worden voor het witwassen van geld of om misdaad en terrorisme te financieren. In het slechtste geval zou de munt zelfs de stabiliteit van het wereldwijde financiële systeem onderuit kunnen halen. PayPal rende als eerste naar de uitgang, op de voet gevolgd door MasterCard en eBay. Het motto van Mark Zuckerberg, ‘Move fast and break things’, is misschien niet echt aan de financiële wereld besteed.

Elektrische dromen - tegenstroom?

Uit de wereld van de elektrische voertuigen bereikten ons deze maand gemengde berichten. Harley Davidson zette de productie van zijn elektrische motorfiets LiveWire stop. Gelukkig was het probleem met het oplaadsysteem snel van de baan. Dyson, vooral bekend van zijn hightech stofzuigers en ventilatoren, liet zijn plannen voor de productie van een elektrische auto varen. Het project bleek commercieel niet levensvatbaar. Ondertussen goed nieuws uit Tesla-hoek: het bedrijf boekte een winstgevend derde kwartaal, met berichten dat zijn SUV momenteel voor ligt op schema en volgende zomer gelanceerd kan worden. De markt reageerde opgetogen en het Tesla-aandeel schoot met 20% de hoogte in.

ONTDEKKEN

Laatste Nieuws

Insight

Welk effect zullen de verkiezingen hebben op de...

Een overwinning van de Conservatieven leek altijd al het meest marktvriendelijke resultaat. We verwachten dan ook dat dit positief momentum zal opleveren voor Britse aandelen, maar tegelijkertijd ook gunstig zal zijn voor het Britse pond. 

Insight

The Annual Review: om te onthouden van 2019

THE ANNUAL REVIEW: QUICK LOOK

2019 • Wat is er gebeurd?

We gebruiken cookies op onze website om te zorgen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke werking. 
Meer weten