Ga naar de hoofdpagina Ga naar voettekst van de site

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Het commissievraagstuk

2 maanden geleden

Angelique Schurgers, Business Development Manager

Angelique Schurgers,
BDM,

Architas Belgium

Als makelaar bent u continu op zoek om uw sales activiteiten te boosten. Een stabiele bron van inkomen kan echter moeilijk zijn als de huizen, auto’s, enz. van je klanten al verzekerd zijn. Sommige zijn misschien vragende partij voor een financieel (al dan niet tak21- of tak23-) product, maar u heeft niet de tijd of de kennis om hen te helpen. Angelique Schurgers, Business Development Manager bij Architas, legt uit hoe Architas u helpt bij farming, het vinden van leads en hoe u er bovendien nog een commissie op verdient.

Je hebt zelf veel ervaring in de makelaarswereld, waarom ben je eigenlijk bij Architas komen werken?

Ik was lange tijd AXA bankier en onafhankelijk makelaar, hetgeen ik altijd met veel liefde heb gedaan. Vooral de commerciële uitdagingen vond ik daarbij een enorme drijfveer. Mijn passie en specialisatie lagen vooral bij beleggingen. Na een tijdje maakte ik dan ook de stap om BDM te worden. Bij Architas voelt dat ook een beetje als thuiskomen omdat ik makelaars bezoek die ik al lang ken, maar ik kan nu meer mijn specialisatie in beleggingen toepassen en mijn kennis uitbouwen.

Waarom moeten makelaars Architas in hun aanbod opnemen?

De Architas-dienst aan boord halen kan eigenlijk op twee manieren, afhankelijk van de behoefte van de makelaar en die van de klant. Enerzijds kan het als bancair product, anderzijds in een TAK23-jasje. Zo merk ik in de eerste plaats steeds vaker op dat er op dit moment veel kantoren zijn die al een lange tijd op zoek zijn naar nieuwe mensen of te maken hebben met veel verloop, waardoor ze bepaalde specialisaties moeilijk of zelfs niet kunnen uitbouwen. Om deze reden is Architas volgens mij de perfecte partner want ze krijgen daarmee een beetje een gratis werknemer. Die makelaars ondersteunen wij dan ook op extra vlakken, door bijvoorbeeld samen met hen op zoek te gaan naar leads binnen hun klantenbestand via onze ‘Simple Leads Activation’. Bovendien bieden wij natuurlijk onze expertise op vlak van beleggingen en, in dit aanbrengerskader, ook de MiFID- en ESG-opvolging van het dossier en de rapportering.


Ook voor gespecialiseerdere makelaars is dit echter een interessant verhaal. Zo kom ik ook bij makelaars die wél de specialisatie in beleggingen hebben, die de commerciële mensen wél in huis hebben maar dankzij de samenwerking met ons de focus kunnen leggen op de nieuwe productie en een verlichting krijgen op vlak van farming. Ik denk dat Architas dus niet enkel voor klanten een meerwaarde is, maar zeker ook voor makelaars.


Dan heb ik het nog niet over onze dienst zelf gehad: Architas biedt namelijk via onze beleggingsstrategieën, gaande van conservatief tot agressief, een gigantische diversificatie aan. De klant krijgt hierdoor een beleggingsportefeuille van 80 à 100 fondsen met een enorme spreiding qua geografie, sector, enz., hetgeen uniek is in België. We zijn bovendien ook niet verliefd op bepaalde fondsen maar bekijken altijd de huidige marktsituatie en spelen dan in op de huidige opportuniteiten om daar het maximum uit te halen. We hebben daarnaast ook geen afwachtende houding: ons ruime team van analisten volgt de portefeuille dagelijks op en past aan waar nodig. Dat is dus eigenlijk een opvolging waar de makelaar zelf geen tijd meer moet insteken.

Als makelaar krijg je dus, boven op een extra dienst voor je klanten, ook een expert in je team?

Inderdaad, je krijgt ook altijd een expert op vlak van beleggingen. Bovendien werken wij ook samen met andere experten, zoals Blomme en Moreau: het advocatenkantoor met de expertise in successieplanning. Op die manier kan je Architas klanten ook een successieplanning aanbieden. 

Wat vind je zelf het beste aan BDM zijn?

Vooral de vrijheid in de job. Voor mij is het grootste verschil geen vaste uren meer en geen vaste werkplek, zijnde op een kantoor in dit geval. Bovendien kan ik op deze manier een zeer ruim netwerk verder opbouwen.

Contacteer ons

Wij staan ​​ter uw beschikking om al uw vragen te beantwoorden. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contacteer ons

Maak een afspraak

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze relatiebeheerders.

Maak een afspraak

We gebruiken cookies op onze website om te zorgen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke werking. 
Meer weten