Ga naar de hoofdpagina Ga naar voettekst van de site

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Monthly review - Hoofdpunten Juli

9 maanden geleden

QUICK LOOK
De markten

Juli

2,3%

S&P 500

0,6%

EURO STOXX 50

-0,1%

FTSE 100

1,6%

CAC 40

0,1%

DAX 30

1,8%

BEL 20

1,0%

FTSE MIB

-1,6%

IBEX 35

-2,2%

TOPIX
   
 Bron: Bloomberg 30.07.2021
Bezos

Nr.1 op plaats twee

Jeff Bezos, Amazon-oprichter en rijkste mens ter wereld, en zijn Blue Origin werden in de ruimte geklopt door Richard Branson en zijn Virgin Galactic raket. De lancering viel samen met zijn aftreden als CEO van Amazon. Het bedrijf ligt onder vuur in de VS en Europa door zijn prijszetting en misbruik van gegevens van concurrenten. Ook de arbeidsomstandigheden bij Amazon zijn problematisch, een rode vlag voor ESG-beleggers, ondanks de 500.000 nieuwe medewerkers tijdens de pandemie. Misschien helpt dit nieuwe ‘wereldbeeld’ om van Amazon de ‘beste werkgever op aarde’ te maken?

Cyberdreiging

Toch niet uitgestorven?

De forse inflatiestijging blijft een pijnpunt voor grote centrale banken. Tweedehandsauto's en reis- en verblijfskosten deden de inflatie in de VS stijgen tot 5,4% in juni, het hoogste cijfer in 13 jaar. Als deze hogere inflatie aanhoudt, zal de Fed agressief moeten ingrijpen om te vermijden dat de economie gaat oververhitten. Een econoom van de Bank of England noemde dit ‘een economische handrembocht’. De Bundesbank-voorzitter waarschuwde om het inflatierisico niet te onderschatten. Hij verwees naar de galapagosschildpad, die opnieuw opdook, ondanks al 100 jaar uitgestorven te zijn verklaard.

Cyber

Didi crasht

Problemen voor Didi Chuxing, de Chinese taxidienst, vlak na de beursintroductie in New York. Het aandeel was nog maar pas geïntroduceerd of de Chinese toezichthouders startten een onderzoek tegen het bedrijf naar de veiligheid van gebruikersgegevens. Didi werd verwijderd uit de Chinese app stores en het aandeel kelderde. Dit legt een lucratieve activiteit voor Amerikaanse investeringsbanken droog. Chinese bedrijven plannen hun beursintroductie voortaan in Hongkong. Al 250 Chinese bedrijven noteren in New York, goed voor 2 biljoen USD. De ‘financiële ontkoppeling’ tussen ‘s werelds grootste economieën gaat verder.

We gebruiken cookies op onze website om te zorgen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke werking. 
Meer weten