Ga naar de hoofdpagina Ga naar voettekst van de site

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

QUICKLOOK - april 2019

3 jaar geleden

Wat is er gebeurd in april?

3,9%

S&P 500 INDEX

4,9%

EURO STOXX 50

1,9%

FTSE 100

4,4%

CAC 40

7,1%

DAX 30

2,3%

BEL 20

2,8%

FTSE MIB

3,6%

IBEX 35

1,7%

TOPIX

Met dank aan de Fed - De Amerikaanse beurzen zijn opnieuw gestegen tot de pieken van in de herfst. Wat een ommekeer in vergelijking met het dieptepunt op kerstavond! Wat is er nu net veranderd? De Federal Reserve leverde een grote bijdrage tot de optimistischere sfeer op de beurs. In plaats van de geplande renteverhogingen gaat de markt er nu van uit dat de Fed de rente dit jaar wel eens zou kunnen verlagen. En dat is nu net het soort beleid dat de aandelenmarkten ondersteunt.

Harley afgeremd door invoertarieven - De winst van Harley Davidson maakte een flinke duik in het eerste kwartaal, wat volgens het bedrijf zonder twijfel de schuld was van de Europese invoerheffingen. Vorig jaar kwam vooral de VS in het nieuws met nieuwe invoerheffingen voor belangrijke handelspartners, maar dit zwaard snijdt dus aan twee kanten. In juni vorig jaar verhoogde de EU de tarieven op een brede waaier aan importgoederen nadat de VS de tarieven verhoogde op ingevoerd staal en aluminium. President Trump is woedend en tweette dat dit ‘zo oneerlijk is tegenover de VS’.

Samsung plooit - De lancering in de VS van de Galaxy Fold-telefoon van Samsung is uitgesteld. Testexemplaren van het product hadden problemen met het vouwscherm, onder meer met barsten en uitstulpingen. Vouwbare smartphones worden klaargestoomd als het nieuwste hebbeding. Maar na de exploderende Galaxy Note 7 en met een prijskaartje van zo’n 2.000 dollar kan Samsung het zich niet veroorloven om deze productlancering te verknoeien. Intussen lijkt concurrent Apple niet echt gehaast. Een vouwbare iPhone wordt niet verwacht voor 2020.

 

ONTDEKKEN

Laatste Nieuws

Insight

The monthly review: Hoofdpunten april

Artikel | Thema | 4/05/2022

De wereldhandel is na de Russische invasie van Oekraïne met 3% gedaald. Het verkeer via Ruslands drukste containerhavens halveerde en de Oekraïense haven van Odessa werd praktisch afgesloten. 

Insight

Close Look: Deglobalisering – het grotere plaatje

Artikel | Thema | 4/05/2022

Het is aangekondigd als het einde van een tijdperk, en het lijkt erop dat het tij nu is gekeerd wat betreft de globalisering van de handel. Door recente geopolitieke gebeurtenissen en de coronapandemie zijn de zorgvuldig opgebouwde productie- en toeleveringsketens over de hele wereld uiteengevallen.

We gebruiken cookies op onze website om te zorgen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke werking. 
Meer weten