Ga naar de hoofdpagina Ga naar voettekst van de site

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

The monthly review: Hoogtepunten februari 2020

2 jaar geleden

QUICK LOOK
DE MARKTEN

-8,4%

S&P 500

-8,6%

EURO STOXX 50

-9,7%

FTSE 100

-8,5%

CAC 40

-8,4%

DAX 30

-10,7%

BEL 20

-5,4%

FTSE MIB

-6,9%

IBEX 35

-10,3%

TOPIX
   
        Bron: Bloomberg 28.02.2020

Bull tegen Bear!

De beurzen aan beide zijden van de Atlantische Oceaan kwamen in de buurt van nieuwe toppen. Ondanks de ongerustheid over de bedrijfswinsten of geopolitieke kwesties, bleven de Bulls of optimistische beleggers massaal hun geld beleggen op de beurs. Ze hoopten daarbij eens te meer dat de centrale banken de geldkraan zouden opendraaien als er ook maar iets verkeerd liep. Maar op het einde van de maand kregen de pessimistische beleggers, de Bears, de bovenhand. Apple shockeerde de markten door te waarschuwen dat de resultaten voor het eerste kwartaal nadeel zullen ondervinden door problemen aan vraag- én aanbodzijde nadat het coronavirus uitgroeide tot een pandemie ondanks alle controlemaatregelen.

Bezos laat zich van zijn beste kant zien

De nieuwste klimaatactivist in de strijd tegen de klimaatverandering is Jeff Bezos, oprichter van e-commerce-gigant Amazon en de rijkste man ter wereld. Hij beloofde om 10 miljard dollar, of 8% van zijn totale nettovermogen, te investeren om het probleem aan te pakken. Zijn visie is het stimuleren van de wetenschap die moet helpen om de planeet te ‘bewaren en beschermen’. Hij volgt daarmee het voorbeeld van andere technologiereuzen die geloven dat wetenschap een antwoord kan bieden, of het nu is door meer bomen te planten of door kernfusie. Deze beslissing zou het milieuprofiel van Amazon, dat tot dusver niet al te best was, moeten verbeteren.

De oppositie stoomt zich klaar

De focus van de Amerikaanse presidentsverkiezingen ligt momenteel bij de verkiezing van de Democratische kandidaat die het in november zal opnemen tegen president Trump. Michael Bloomberg, miljardair en voormalig burgemeester van New York, maakte zijn kandidatuur pas laat bekend en maakte geen al te beste start. Doorwinterde campagnevoerder Bernie Sanders leek iedereen het nakijken te geven naarmate de voorverkiezingen vorderden. Het is best mogelijk dat zijn voorsprong tegen Super Tuesday begin maart, waarop 14 staten hun keuze maken, al onoverbrugbaar is. Maar zoals we in 2016 geleerd hebben, is de uiteindelijke verkiezingsuitslag vaak heel moeilijk te voorspellen.

We gebruiken cookies op onze website om te zorgen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke werking. 
Meer weten