Ga naar de hoofdpagina Ga naar voettekst van de site

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

QUICKLOOK - februari 2019

1 jaar geleden

Wat is er gebeurd in februari?

3,0%

S&P 500 INDEX

4,4%

EURO STOXX 50

1,5%

FTSE 100

5,0%

CAC 40

3,1%

DAX 30

3,2%

BEL 20

4,7%

FTSE MIB

2,4%

IBEX 35

2,6%

TOPIX

Geduld is een schone deugd - uit de notulen van de laatste bijeenkomst van de Federal Reserve blijkt dat de meeste gouverneurs tevreden zijn met de nieuwe 'geduldige houding'. Dat betekent dat zij de Amerikaanse rentevoeten stabiel zullen houden. De risico's voor de economische groei komen meer dan waarschijnlijk uit het buitenland, namelijk het handelsgeschil met China en zelfs Brexit. De financiële markten zetten hun sterke herstel na de diepe dalen in december rustig verder. Ondertussen gaat het debat verder - is dit een piek of een pauze voor de Amerikaanse rentevoeten?

Handelsbestand ligt op schema - na besprekingen in Peking en Washington zouden de VS en China dicht bij een overeenkomst staan. President Trump tweette dat hij blij is om de hogere importtarieven op Chinese goederen uit te stellen. China zou het eens kunnen worden over een aantal gemakkelijke overwinningen: meer invoer uit de VS en meer respect voor intellectuele eigendomsrechten. Tijdens een top eind maart zouden de twee presidenten de overeenkomst ondertekenen. Ondertussen heeft de EU haar eigen handelsproblemen met de VS, met als grootste zorgenkind de tarieven op de Europese auto-export.

Olievlek - het was een interessante maand voor de oliemarkten. De prijs van het zwarte goud kende een sterk jaarbegin, maar de stijging van 25% werd door president Trump een halt toegeroepen. In nog maar eens een tweet liet hij zijn volgers weten dat hij niet van 'hoge' prijzen houdt en wees hij met de vinger naar de productieverlagingen van de OPEC. Saoedi-Arabië antwoordde dat ze het 'rustig aan zullen doen'. President Trump zou natuurlijk ook kunnen kijken naar zijn eigen sancties tegen olieproducenten Iran en Venezuela. Inmiddels is de VS de snelst groeiende olieproducent ter wereld.

 

ONTDEKKEN

Laatste Nieuws

Insight

hoofdpunten september 2020

THE MONTHLY REVIEW: QUICK LOOK

Artikel | Thema | 8/10/2020

Eén blik op de aandelenkoersen sinds maart volstaat om te zien dat de grote e-commercespelers dé winnaars van de lockdown zijn geworden. 

Insight

SIGNALEN VAN DE FED – HET GROTERE PLAATJE

Een oude beurswijsheid luidt ‘don’t fight the Fed’. De Amerikaanse Federal Reserve (Fed) is de grootste centrale bank ter wereld. Ze heeft dan ook diepe zakken en alleen een heel dappere (of heel domme) belegger zou het tegen haar durven op te nemen.

We gebruiken cookies op onze website om te zorgen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke werking. 
Meer weten