Ga naar de hoofdpagina Ga naar voettekst van de site

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

QUICKLOOK - juni 2019

1 jaar geleden

Wat is er gebeurd in juni?

6,9%

S&P 500 INDEX

5,9%

EURO STOXX 50

3,7%

FTSE 100

6,4%

CAC 40

5,7%

DAX 30

3,5%

BEL 20

7,2%

FTSE MIB

2,2%

IBEX 35

2,6%

TOPIX

Niet langer ‘geduldig’ - De Amerikaanse Federal Reserve (Fed) heeft haar retoriek over de rente veranderd: het woord ‘geduldig’ komt er niet meer aan te pas. Na een periode van uitstel komt er nu dus misschien een renteverlaging. De markten verwachten dat dit reeds in juli het geval zal zijn. Het grootste deel van dit jaar waren de financiële markten blij met een geduldige Fed en nu zorgt de hoop op een renteknip voor nog een extra boost. Vanwaar deze plotse ommezwaai? Wel, omdat men bang is dat de handelsoorlog het economische vertrouwen in heel de wereld een flinke knauw heeft gegeven.

Wat blinkt daar zo? - De goudprijs zit in de lift. Het gele metaal bereikte deze maand zijn hoogste niveau van de voorbije zes jaar. Waarom is goud zo aantrekkelijk? Het is niet ongewoon wanneer er renteverlagingen verwacht worden: goud is namelijk een kostbaar goed maar het levert geen rendement op en kost geld om te bewaren. In een wereld waar 12.500 miljard dollar aan staatsobligaties een negatief rendement oplevert, is dat ineens niet meer belangrijk. En met de markten op recordhoogtes blijkt het vooruitzicht op een veilige haven moeilijk te weerstaan.

Chinese varkenscrisis - De Chinese varkensstapel wordt zwaar getroffen door de Afrikaanse varkenspest, het wordt een ‘ongelooflijke crisis’ genoemd. De productie van varkensvlees zou met een derde kunnen dalen. En dat is meer dan de jaarlijkse varkensproductie van de VS. Naarmate het aanbod slinkt, schieten de prijzen de hoogte in. Dat is goed nieuws voor de Europese exporteurs van varkens. In de eerste twee maanden van 2019 steeg de Spaanse export naar China met maar liefst 33%. Harde tijden voor de consumenten in Zuidoost-Azië!

 

ONTDEKKEN

Laatste Nieuws

Insight

hoofdpunten september 2020

THE MONTHLY REVIEW: QUICK LOOK

Artikel | Thema | 8/10/2020

Eén blik op de aandelenkoersen sinds maart volstaat om te zien dat de grote e-commercespelers dé winnaars van de lockdown zijn geworden. 

Insight

SIGNALEN VAN DE FED – HET GROTERE PLAATJE

Een oude beurswijsheid luidt ‘don’t fight the Fed’. De Amerikaanse Federal Reserve (Fed) is de grootste centrale bank ter wereld. Ze heeft dan ook diepe zakken en alleen een heel dappere (of heel domme) belegger zou het tegen haar durven op te nemen.

We gebruiken cookies op onze website om te zorgen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke werking. 
Meer weten