Ga naar de hoofdpagina Ga naar voettekst van de site

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Verantwoord

beleggen

Bij Architas geloven we in het belang van verantwoord beleggen. We weten welke impact ondernemingen kunnen hebben op de wereld rondom hen, en dat het onze plicht is om rekening te houden met wat zij doen wanneer wij onze beleggingsbeslissingen nemen.

We begrijpen de toenemende belangstelling van beleggers die willen dat hun geld wordt gebruikt om goed te doen in de wereld, of op zijn minst niet om er kwaad mee te doen.

We willen op lange termijn het verschil maken door te beleggen in beheerders die een verantwoordelijk beleggingsproces volgen. Hoewel die ethos onze aanpak bepaalt, zetten we dat in de praktijk om door due diligence van ESG-factoren (ecologische, sociale en governancefactoren) te integreren in onze beleggingsprocessen.


Hoe gaat Architas om met verantwoord beleggen?

Als beheerder van gemengde activa beleggen wij in een breed scala aan fondsen en niet rechtstreeks in ondernemingen. Daarom waken wij erover dat de fondsen die wij selecteren voor onze dakfondsen, ESG-overwegingen meenemen in hun beleggingscriteria.

Door onze invloed als grote belegger te gebruiken, kunnen wij helpen om beleggingsstromen naar fondsen te leiden die volgens ons de ESG-principes naleven, en kunnen we de dialoog aangaan met de beheerders van de fondsen die volgens ons tekortschieten. Een belangrijk deel van onze aanpak bestaat erin te zorgen dat onze fondsen succesvol kunnen zijn voor klanten en ook worden beheerd volgens principes waaruit de ESG-integratie blijkt.

Bekijk onze recentste video's

Ontdek wat verantwoord beleggen betekent voor Architas en hoe het een centraal onderdeel vormt van onze beleggingsaanpak


Wat is verantwoord beleggen en hoe kan het in de praktijk worden gebracht? Verneem er alles over.


VN-beginselen voor verantwoord beleggen en Architas

De VN-beginselen voor verantwoord beleggen (UNPRI) zijn zes vrijwillige beleggingsprincipes, die worden ondersteund door de VN, waarbij de ondertekenaars zich ertoe verbinden ESG-factoren op te nemen in hun beleggingsbeslissingen. We zijn er trots op dat we de UNPRI al in 2018 hebben ondertekend.

Sindsdien hebben we altijd een A-rating gekregen voor zowel strategie als governance, en die rating wordt jaarlijks herzien. Wij ontwikkelen en verbeteren ons beleggingsproces voortdurend om bij te blijven met de recentste ESG-trends en om verandering in onze sector te stimuleren. In het kader daarvan moeten wij nauw samenwerken met de onderliggende beheerders in onze portefeuilles, opdat zij aan onze normen voldoen en om hen te helpen hun aanpak verder te ontwikkelen waar nodig.

Principles for Responsible Investment Logo

 


Meer informatie

Meer informatie over verantwoord beleggen en onze aanpak vindt u in de onderstaande documenten.

Een gids tot verantwoord beleggen

3707 KB | PDF

Deze gids geeft u een overzicht van het huidig kader van Verantwoorde Beleggingen, ons engagement inzake verantwoord beleggen en de manier waarop wij dit integreren in ons beleggingsproces.

BEKIJKEN

Verantwoord beleggen en ESG

278 KB | PDF

ESG is een veelgebruikte afkorting voor verantwoord beleggen. In dit document van één pagina krijgt u een overzicht van elke pijler en leggen we uit waarom die zo belangrijk zijn.

Bekijken

We gebruiken cookies op onze website om te zorgen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke werking. 
Meer weten