Ga naar de hoofdpagina Ga naar voettekst van de site

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Beleggen in volatiele markten

Beleggers beschrijven markten en aandelen vaak als ‘volatiel’. De term werd recent veel gebruikt om de periode sinds de coronacrisis in een negatieve context aan te duiden. Toch is volatiliteit meer dan dat, zoals u kunt lezen in de onderstaande artikels.

Volatiliteit is slechts een statistische maatstaf om schommelingen rond een gemiddelde prijs aan te geven. Beleggers moeten dus misschien gewoon leren leven met volatiliteit. Om ze daarbij te helpen, stelden we een reeks artikels samen waarin we beschrijven hoe u enkele nadelen die met volatiliteit worden geassocieerd kunt tegengaan en een 5-puntenchecklist aanbieden die handig is voor iedere belegger.

Tijd is de vriend van
een goed bedrijfen de vijand van een
middelmatig bedrijf.
Warren Buffett

Artikels

Grip op door de markt beheerde emoties

Volatiliteit op wereldwijde markten is normaal. Toch hebben veel beleggers een neiging naar verliesaversie. We leggen uit waarom het belangrijk is om op uw langetermijndoelen te blijven focussen en geen beslissingen te nemen op basis van kortetermijnfluctuaties.

LEES MEER

Beleggen voor de lange termijn: waarom aandelen na verloop van tijd stijgen

Aandelen stijgen niet jaarlijks, maar in de VS zijn ze op de lange termijn elke drie op de vier jaar gestegen. We onderzoeken hoe een hogere productiviteit en hogere cashflows van bedrijven, bevolkingsgroei en veranderingen in hoeveel beleggers bereid zijn te investeren bijdragen aan beleggen voor de lange termijn.

LEES MEER

Psychologische valkuilen bij het beleggen

Iedere belegger kan last hebben van psychologische valkuilen. Deze kunnen invloed hebben op hun beleggingskeuzes, soms met negatieve gevolgen. We lichten de meest voorkomende valkuilen toe.

LEES MEER

Gids over beleggen in volatiele markten

Van het belang van een gediversifieerde portefeuille tot een
5-puntenchecklist voor beleggers: in deze gids leest u alle aandachtspunten bij het beleggen in een volatiele markt.

ONZE GIDS DOWNLOADEN

Onze nieuwste inzichten

Krijg toegang tot diverse artikels, podcasts, video’s en praktische bronnen van het deskundige team bij Architas en onze toonaangevende partners in beleggingsfondsen. Ontvang informatie over een breed scala aan onderwerpen, waaronder financiële markten, multi-manager beleggen, macro-economie, verantwoord beleggen, ESG en bijvoorbeeld megatrends, zodat u op de hoogte blijft van het laatste nieuws en de nieuwste inzichten.

Het einde van obesitas

In september 2023 stootte de Deense farmareus Novo Nordisk het Franse luxeconcern LVMH van de troon als grootste bedrijf van Europa qua marktkapitalisatie. Dat was het gevolg van de verdriedubbeling van de aandelenkoers van Novo Nordisk in de voorbije drie jaar, waarbij de waarde van de onderneming het Deense bbp voor 2021 evenaarde.

Close Look: Zachte landing - wat is het grote...

De meest recente remonte op de financiële markten wordt aangewakkerd door de groeiende overtuiging dat de grote economieën een zachte landing tegemoet gaan. Wat betekent dit?

The Monthly Review: hoofdpunten november

De aandelen- en obligatiemarkten kenden een verrassend scherpe opleving. Wat is er aan de hand? Het heeft allemaal te maken met de perceptie van zachtere berichtgeving van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed).Contacteer ons

Wij staan ​​ter uw beschikking om al uw vragen te beantwoorden. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contacteer ons

We gebruiken cookies op onze website om te zorgen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke werking. 
Meer weten