Ga naar de hoofdpagina Ga naar voettekst van de site

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Archief

Insight

Dedollarisatie

Hoewel de Amerikaanse dollar vaak als de ultieme vluchtvaluta wordt beschouwd, hebben de wereldwijde beroering en de geopolitieke spanningen van de voorbije jaren zijn dominantie toch in vraag gesteld. 

Insight

Close Look: Stappenplan voor elektrische...

In de aanloop naar de Klimaattop COP26, de klimaatconferentie in 2021, trachtten enkele belangrijke economieën elkaar te overtroeven in hun intenties op het gebied van duurzaamheid. Er werden plannen aangekondigd om de productie van verbrandingsmotoren (ICE - Internal Combustion Engines) voor wagens drastisch te verminderen in het komende decennium.

Insight

The monthly review: hoofdpunten april

Elon Musk kondigde zijn plannen aan om een concurrent voor ChatGPT te ontwikkelen, als onderdeel van zijn "alles-app" onder het X-merk. De start-up is momenteel nog op zoek naar ingenieurs en investeerders. 

Insight

'Dokter Koper'

De prestaties van koper worden allang als een nuttige indicator voor de toestand van de wereldeconomie beschouwd. Het industriële metaal heeft 2023 goed ingezet en de Amerikaanse koperfutures boekten de beste januari in twintig jaar. Wat nu? 

Insight

The monthly review: hoofdpunten maart

De oplopende spanningen in de bankensector in de VS en Europa plaatsten de centrale banken in een lastig parket. Terwijl de hoge inflatie een verdere verkrapping van het monetaire beleid vergde, zagen de centrale bankiers zich genoodzaakt de liquiditeit te vergroten.

Insight

Close Look: Problemen in bankenland - het grotere...

De normaliter erg voorspelbare bankensector sierde plots alle voorpagina's. Naast onbekende namen als Silicon Valley Bank (SVB) en Signature Bank dreigde ook een bekende speler als Credit Suisse overkop te gaan. 

Insight

China is helemaal terug

De Chinese vicepremier Liu He zei tijdens het Economisch Wereldforum in Davos dat China helemaal terug is. Na de pandemie ging de Chinese economie eind 2022 weer open en sindsdien staan analisten versteld van hoe snel het herstel gaat. 

Insight

Close Look: Artificiële intelligentie – het...

Artificiële intelligentie, of AI, wordt al jaren voorgespiegeld als de grootste technologische sprong voorwaarts sinds de industriële revolutie. Na decennia van ontwikkelingen maakt AI nu misschien eindelijk die belofte waar.

Insight

The monthly review: Hoofdpunten februari

Een jaar na de Russische inval beloofde president Biden tijdens een onaangekondigd bezoek aan Kiev zijn ‘onvoorwaardelijke steun’ aan Oekraïne. Een belangrijk aandachtspunt blijft het risico dat de energieprijzen volatiel blijven, en bijgevolg de inflatie ook hoog.

Insight

Welke activa zullen schitteren als de ster van de...

Nadat de index voor de Amerikaanse dollar in september 2022 zijn hoogste niveau in 20 jaar bereikte, is hij weer teruggezakt naar het niveau van medio 2021. Zal die recente verzwakking zich doortrekken, en zo ja, welke kansen schept dat?

Insight

Close Look: Het demografisch dividend - waarom is...

Zoals iedere belegger wel weet is een dividend een beloning voor aandeelhouders om te investeren in een bedrijf dat winst maakt.

Insight

The monthly review: Hoofdpunten januari

De immense bevolking in de steden van China werd op tijd bevrijd van de Covid restricties om naar huis te gaan voor het Chinees Nieuwjaar. Met meer dan 2 miljard verplaatsingen is dit de grootste volksverhuizing ter wereld.

Onze beleggingsstrategiëen

Meer weten over onze beleggingsstrategiëen

We gebruiken cookies op onze website om te zorgen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke werking. 
Meer weten