Ga naar de hoofdpagina Ga naar voettekst van de site

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Archief

Insight

hoofdpunten juli 2020

THE MONTHLY REVIEW: QUICK LOOK

Artikel | Thema | 4/08/2020

Op basis van hun beurswaarde is Tesla de grootste autofabrikant ter wereld geworden – een koppositie die het heeft overgenomen van Toyota. 

Insight

DE PANDEMIE ALS EEN KATALYSATOR VOOR VERANDERING?

Het lijkt erop dat COVID-19 een spoor van economische vernieling zal achterlaten dat de verspreiding van het virus nog lang zal overleven. De grootschalige stimulus van overheden en centrale banken hebben geleid tot een drastische stijging van de schuldniveaus. 

Insight

Hoogtepunten juni 2020

THE MONTHLY REVIEW: QUICK LOOK

Artikel | Thema | 3/07/2020

Nu de lockdownmaatregelen worden versoepeld duiken stilaan de eerste tekenen van herstel op. Op heel wat plaatsen zijn de kleinhandelsverkopen opgeveerd, in de VS met bijna 18%. 

Insight

Groene obligaties - het grotere plaatje

Ze vormen een op het eerste gezicht wat kleine en behoorlijk mysterieuze activaklasse, maar sinds de Wereldbank in 2007 de eerste ‘groene obligatie’ met AAA-rating uitgaf is de markt enorm gegroeid. 

Insight

Hoogtepunten mei 2020

THE MONTHLY REVIEW: QUICK LOOK

Artikel | Thema | 3/06/2020

De hoop op een V-vormig herstel van de economie heeft de markten na hun terugval in maart stevig doen opveren. De afgelopen weken kwamen er echter barstjes in het vertrouwen en verloor de opmars wat snelheid. 

Insight

Wereldwijde toeleveringsketens - het grotere...

CLOSE LOOK

Nu het stof van de COVID-19-pandemie gaat liggen en onze economieën langzaam weer recht krabbelen, is er veel te doen over de verstoring van de wereldwijde toeleveringsketens.

Insight

Thuiswerken - het grotere plaatje

CLOSE LOOK

De restricties in de Chinese stad Wuhan werden opgeheven, maar vele landen in de rest van de wereld blijven nog steeds in quarantaine.

Insight

The monthly review: hoogtepunten april 2020

Artikel | Thema | 5/05/2020

De Covid-19-crisis bracht veel slecht nieuws, maar hier en daar was er ook goed nieuws. Terwijl het IMF (Internationaal Monetair Fonds) stevig snoeide in de wereldwijde groeivooruitzichten, schold ze ook voor 214 miljard dollar aan schulden kwijt aan de armste landen van de wereld. 

Insight

COVID-19 Waarom u niet hoeft te panikeren

Artikel | Thema | 24/04/2020

Door de COVID-19-epidemie maken heel wat mensen zich zorgen over hun beleggingen. Echter is dat nergens voor nodig, want doorgaans herstellen de beurzen van dalingen. Lees er meer over in onze infografie.

Insight

Negatieve rente - het grotere plaatje

Als een economische crisis toeslaat, verlagen de centrale banken normaal de rente. De bedoeling is om de liquiditeit in het financieel systeem te stimuleren en de groei te bevorderen. Dat is deze keer niet anders, alleen iets extremer. Negatieve rente – het grotere plaatje

Insight

The monthly review: hoogtepunten maart 2020

Artikel | Thema | 8/04/2020

Wat is er gebeurd in maart? 

Insight

Wat betekent COVID-19 voor mijn beleggingen?

Artikel | Thema | 26/03/2020

Het coronavirus zorgde al voor heel wat marktschommelingen. Wat dit voor uw beleggingen betekent en hoe we bij Architas over uw vermogen waken in deze periode, dat leest u hier.

Onze beleggingsstrategiëen

Meer weten over onze beleggingsstrategiëen

We gebruiken cookies op onze website om te zorgen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke werking. 
Meer weten