Ga naar de hoofdpagina Ga naar voettekst van de site

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Archief

Insight

Vooruitzichten voor luxegoederen

Luxemerken worden gekenmerkt door topkwaliteit, hoge prijzen en vooral exclusiviteit. Ferrari-oprichter Enzo Ferrari zei ooit dat "Ferrari steeds één auto minder zal leveren dan de markt vraagt".

Insight

Close Look: Energiemarkten: het grotere plaatje

Terwijl de zomertemperaturen op het noordelijk halfrond de pan uit rezen, beweerde het hoofd van de VN dat de wereld was overgegaan naar een "tijdperk met een wereldwijd kookpunt". Het Internationaal Energieagentschap (IEA) verklaarde in juni dat het oliegebruik van 103 miljoen vaten per dag (mbpd) het hoogste cijfer was dat ooit is geregistreerd, hetgeen ons eraan herinnerd dat energie nodig is voor zowel afkoelen als opwarmen. 

Insight

The Monthly Review: hoofdpunten augustus

Het wetsvoorstel voor schone energie van president Biden, bekend als de Inflation Reduction Act, vierde zijn eerste verjaardag. De wet, met een waarde van 369 miljard dollar aan belastingvoordelen en subsidies, heeft de VS gekatapulteerd om wereldleider te worden op het gebied van groene technologie en om de doelstellingen voor 2050 op het gebied van "net zero" uitstoot te behalen. 

Insight

The Monthly Review: hoofdpunten juli

Na de 'skip' van juni hervatte de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) het traject van stijgende rentevoeten, met de elfde renteverhoging in twaalf vergaderingen, en bereikte een record in 22 jaar. 

Insight

Close Look: Geavanceerde microchips - wat is het...

De grote 'Magnificent Seven' techaandelen blijven de S&P 500-index domineren. Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon, Nvidia, Tesla en Meta vertegenwoordigen nu ongeveer 30% van de index. De uitblinker daarbij was superchipfabrikant Nvidia, waarvan de aandelenkoers dit jaar tot dusver meer dan verdrievoudigd is. 

Insight

Inflatiedoel 2%

De centrale banken van de ontwikkelde economieën hebben de rente vorig jaar in een recordtempo opgetrokken. De renteverhogingen gingen in 2023 nog door, in een poging de buitensporige inflatie de kop in te drukken en de prijsstabiliteit te herstellen. Tijdens die renteverhogingscyclus raakten de markten gefixeerd op drie vragen: hoe snel, hoe hoog en hoelang?

Insight

Close Look: Gelimiteerd marktleiderschap - wat is...

Er wordt vaak gezegd dat al uw eieren in een mand leggen een zeer risicovolle beleggingsstrategie is. En dat een gediversifieerde waaier aan beleggingen helpt om de risico's, die inherent zijn aan de financiële markten, te beperken. Waarom, en wat heeft gelimiteerd marktleiderschap hiermee te maken?

Insight

The Monthly Review: hoofdpunten juni

Jay Powell, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), beschreef het ontbreken van een renteverhoging in juni als een "sprong" en niet als een "pauze". Elders volgden de renteverhogingen elkaar snel op in de strijd tegen de inflatie. Wat is er aan de hand?

Insight

Goud: wat weten de centrale bankiers?

Nu de kerninflatie in de belangrijkste economieën veerkrachtig blijkt, de dedollarisatie wordt aangewakkerd door de toenemende geopolitieke spanningen en centrale banken in het eerste kwartaal recordaankopen van goud deden, stellen we ons de vraag wat de vooruitzichten zijn voor goud, dat traditioneel als een belangrijke diversificator en een vluchtwaarde wordt beschouwd?

Insight

Close Look: Schuldenplafond in de VS - wat is het...

De financiële markten zijn de afgelopen weken binnen een krappe marge verhandeld. De marktprofessionals pinnen dit op de stand-off van het Amerikaanse schuldenplafond, waardoor ratingbureau Fitch de VS op de watchlist heeft gezet voor een mogelijke ratingverlaging van de AAA-rating. Maar wat is dit plafond? 

Insight

The Monthly Review: hoofdpunten mei

Na tientallen jaren in een diep dal, veert de Japanse beurs terug naar de hotlist met de hoogste koers in 33 jaar. En na zes opeenvolgende weken van winst lijken internationale beleggers zich bij de rally aan te sluiten. De veteraan-belegger Warren Buffet heeft onlangs een bezoek gebracht. Waarom nu?

Insight

Dedollarisatie

Hoewel de Amerikaanse dollar vaak als de ultieme vluchtvaluta wordt beschouwd, hebben de wereldwijde beroering en de geopolitieke spanningen van de voorbije jaren zijn dominantie toch in vraag gesteld. 

Onze beleggingsstrategiëen

Meer weten over onze beleggingsstrategiëen

We gebruiken cookies op onze website om te zorgen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke werking. 
Meer weten