Ga naar de hoofdpagina Ga naar voettekst van de site

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Archief

Insight

Architas rijmt “discretionair vermogensbeheer” met...

In een zeer complexe economische context waarin markten continu schommelen, wordt het steeds moeilijker om de juiste beleggingskeuzes te maken. Architas België biedt daarop een antwoord door haar dienstverlening van discretionair vermogensbeheer zeer toegankelijk te maken.

Insight

Tijd om in obligaties te beleggen?

Obligatiebeleggers hebben het de afgelopen jaren hard te verduren gekregen: 2022 was het tweede jaar op rij met negatieve rendementen voor houders van vastrentende effecten. Toch zouden obligaties er gezien de langdurige uitverkoop nu weer aantrekkelijk kunnen uitzien.

Insight

Close Look: Terminal rate - hoe zit dat precies?

De term ‘terminal rate’ is momenteel alomtegenwoordig, aangezien de markten de vorm van de huidige cyclus van rentevoeten trachten te voorspellen. Bovendien is deze term cruciaal voor de voorspelling van de piek van de cyclus.een saai moment nadert, begrijpen we beter wat die vervloeking precies inhoudt.

Insight

The monthly review: Hoofdpunten december

De Europese Unie kondigde een prijsplafond aan van $60 per vat voor Russische olie-exporten. Deze afspraak verbiedt de verzekering van tankers uit G7-landen die olie aan een hogere prijs te vervoeren, waardoor tientallen tankers in de wachtrij bleven staan aan de monding van de Zwarte Zee.

Insight

De grote verhalen van 2022

2022 was het jaar van inflatie en renteverhogingen. De invasie van Oekraïne stuwde de energieprijzen hoger en dreef de inflatie naar het hoogste niveau in decennia. Tegelijk schakelden de centrale banken een versnelling hoger met snelle renteverhogingen. De meeste aandelenmarkten belandden in een zogenaamde berenmarkt, terwijl obligaties leden onder een forse verkooprace. Nu het jaar ten einde loopt, blikken we terug op de frappantste Quick Looks.

Insight

The monthly review: Hoofdpunten november

De gouden tijden van de pandemie lijken voorbij nu Amerikaanse technologiebedrijven massale ontslagen aankondigen. Zo liet Intel weten duizenden banen te schrappen en tegen 2025 10 miljard USD te willen besparen.

Insight

Close Look: Permacrisis – het grotere plaatje

Een oude Chinese vervloeking luidt “Moge u leven in boeiende tijden”. Nu het einde van een chaotisch jaar met amper een saai moment nadert, begrijpen we beter wat die vervloeking precies inhoudt.

Insight

Is een recessie altijd slecht nieuws voor...

De vooruitzichten voor de wereldeconomie worden donkerder. De consumenten in het Westen worden getroffen door stijgende voedsel- en energieprijzen en hogere leenkosten, doordat de centrale banken de rente optrekken om de inflatie onder controle te krijgen.

Insight

Beleggen op lange termijn

Stijgende en dalende markten zijn voor beleggers een volstrekt normaal verschijnsel. Als u echter van plan bent om beleggingen slechts korte tijd aan te houden, kunnen deze sterke schommelingen die zich van tijd tot tijd voordoen grote gevolgen hebben.

Insight

Geen reden tot paniek – beleggers op een...

De huidige ontwikkelingen op de markt laten beleggers natuurlijk niet onberoerd en het is perfect te begrijpen dat de euforie die beleggers voelden toen de markten hogere toppen scheerden in woelige tijden.

Insight

Close Look: Alternatieve beleggingen – het grotere...

In woelige tijden op de financiële markten is het verstandig om een gediversifieerde waaier van activa aan te houden. Het verleden leert ons dat in marktomstandigheden waarin een bepaalde activaklasse het moeilijk heeft, een andere soms standhoudt.

Insight

The monthly review: Hoofdpunten oktober

Een Amerikaanse rechtbank heeft Elon Musk tot 28 oktober de tijd gegeven om zijn overnamebod van 44 miljard Amerikaanse dollar op Twitter in te vullen. Musk heeft daarmee ingestemd.

Onze beleggingsstrategiëen

Meer weten over onze beleggingsstrategiëen

We gebruiken cookies op onze website om te zorgen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke werking. 
Meer weten