Ga naar de hoofdpagina Ga naar voettekst van de site

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Archief

Insight

Het einde van obesitas

In september 2023 stootte de Deense farmareus Novo Nordisk het Franse luxeconcern LVMH van de troon als grootste bedrijf van Europa qua marktkapitalisatie. Dat was het gevolg van de verdriedubbeling van de aandelenkoers van Novo Nordisk in de voorbije drie jaar, waarbij de waarde van de onderneming het Deense bbp voor 2021 evenaarde.

Insight

The Monthly Review: hoofdpunten november

De aandelen- en obligatiemarkten kenden een verrassend scherpe opleving. Wat is er aan de hand? Het heeft allemaal te maken met de perceptie van zachtere berichtgeving van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed).

Insight

Close Look: Zachte landing - wat is het grote...

De meest recente remonte op de financiële markten wordt aangewakkerd door de groeiende overtuiging dat de grote economieën een zachte landing tegemoet gaan. Wat betekent dit?

Insight

De moeilijkheden van relatiebeheer

Veel financiële producten zijn onpersoonlijk en moeilijk voor klanten om zich mee te verbinden. Met Architas hebben u en uw klanten toegang tot een persoonlijke relatiebeheerder. Ontdek deze relatiebeheerders nu!

Insight

The Monthly Review: hoofdpunten oktober

Aldus de Voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) met betrekking tot de Amerikaanse economie. Ondanks de inspanningen van de Fed, die de rente in slechts 18 maanden met meer dan 5 procentpunten heeft verhoogd, lijkt de Amerikaanse economie onstuitbaar.

Insight

Close Look: Een forse stijging van de...

De afgelopen decennia hebben geleid tot een aaneenschakeling van ongekende mondiale gebeurtenissen, waardoor sommigen de wereld in een staat van ‘permacrisis’ beschouwen. Regeringen, die werden geconfronteerd met exogene schokken in hun binnenlandse economieën, hebben hun toevlucht genomen tot het verhogen van hun leningen om hun weg uit crisis na crisis te financieren.

Insight

Lithium - energiedrager van de toekomst

Van smartphones tot elektrische voertuigen (EV’s); batterijen zijn essentieel om het moderne tijdperk van stroom te voorzien. Het was met name de ontwikkeling van lithium-ionaccu's die de bredere adoptie van die revolutionaire producten mogelijk maakte.

Insight

Het probleem van tijd en kennis

Financiële markten navigeren is enorm moeilijk. Laat Architas’ deskundige asset managers deze moeilijkheden overnemen. Ontdek het nieuwste interview met ons Head of Portfolio Management Koen Pierreux.

Insight

Close Look: Re-globalisering: wat is het grote...

De afgelopen jaren, die werden gekenmerkt door de wereldwijde pandemie en geopolitieke spanningen, waren een periode van de-globalisering van de wereldhandel. Ondanks de verstoring van de gevestigde handelsorde, met zijn uitgebreide toeleveringsketens, blijven er echter wel nieuwe handelspatronen ontstaan. 

Insight

The Monthly Review: hoofdpunten september

De markten overwogen een mijlpaal, toen de westerse centrale banken de 'hoog voor lang'-pauze in hun rentecyclus leken in te lassen. De Amerikaanse Federal Reserve (Fed) en de Bank of England pauzeerden de rente, een week nadat de Europese Centrale Bank (ECB) de rente verhoogde, mogelijks voor de laatste keer deze cyclus.

Insight

Vooruitzichten voor luxegoederen

Luxemerken worden gekenmerkt door topkwaliteit, hoge prijzen en vooral exclusiviteit. Ferrari-oprichter Enzo Ferrari zei ooit dat "Ferrari steeds één auto minder zal leveren dan de markt vraagt".

Insight

Het commissievraagstuk

Als makelaar bent u continu op zoek om uw sales activiteiten te boosten.  Angelique Schurgers, BDM bij Architas, legt uit hoe Architas u helpt bij farming, het vinden van leads en hoe u er bovendien nog een commissie op verdient.

Onze beleggingsstrategiëen

Meer weten over onze beleggingsstrategiëen

We gebruiken cookies op onze website om te zorgen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke werking. 
Meer weten