Ga naar de hoofdpagina Ga naar voettekst van de site

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Laatste Nieuws

Insight

Is een recessie altijd slecht nieuws voor...

De vooruitzichten voor de wereldeconomie worden donkerder. De consumenten in het Westen worden getroffen door stijgende voedsel- en energieprijzen en hogere leenkosten, doordat de centrale banken de rente optrekken om de inflatie onder controle te krijgen.

Insight

Beleggen op lange termijn

Stijgende en dalende markten zijn voor beleggers een volstrekt normaal verschijnsel. Als u echter van plan bent om beleggingen slechts korte tijd aan te houden, kunnen deze sterke schommelingen die zich van tijd tot tijd voordoen grote gevolgen hebben.

Insight

Geen reden tot paniek – beleggers op een...

De huidige ontwikkelingen op de markt laten beleggers natuurlijk niet onberoerd en het is perfect te begrijpen dat de euforie die beleggers voelden toen de markten hogere toppen scheerden in woelige tijden.

Insight

Close Look: Alternatieve beleggingen – het grotere...

In woelige tijden op de financiële markten is het verstandig om een gediversifieerde waaier van activa aan te houden. Het verleden leert ons dat in marktomstandigheden waarin een bepaalde activaklasse het moeilijk heeft, een andere soms standhoudt.

Insight

The monthly review: Hoofdpunten oktober

Een Amerikaanse rechtbank heeft Elon Musk tot 28 oktober de tijd gegeven om zijn overnamebod van 44 miljard Amerikaanse dollar op Twitter in te vullen. Musk heeft daarmee ingestemd.

Insight

The monthly review: Hoofdpunten september

Een combinatie van factoren heeft de Amerikaanse dollar naar zijn hoogste koers in 20 jaar gevoerd. De Federal Reserve kondigde aan de rente met 75 basispunten te verhogen, terwijl de Britse centrale bank vanwege de bezorgdheid over de groei net besloot om het verwachtte tempo van verdere stijgingen te vertragen.

Insight

Close Look: Het metaversum – het grotere plaatje

Het ooit zo revolutionaire internet is deel van ons dagelijkse leven geworden, een vertrouwd hulpmiddel waar we allemaal afhankelijk van zijn. Maar wat is nu dat ‘metaversum’ (in het Engels ‘metaverse’) en wat betekent het voor ons als internetgebruikers? 

Insight

The monthly review: Hoofdpunten augustus

Artikel | Thema | 2/09/2022

Nadat de Nasdaq midden juni een dieptepunt bereikte, 30% lager dan de recente piek, zette de technologiesector een rally in. De reden? Deels omdat het een natuurlijke tegenreactie is op de forse correctie in de eerste jaarhelft, waarbij beleggers hun favoriete aandelen gretig inslaan tegen bodemkoersen. 

Insight

Close Look: Stagflatie – het grotere plaatje

Artikel | Thema | 2/09/2022

Het risico op stagflatie stond halverwege dit jaar hoog op het lijstje met kopzorgen van de markten. Nu de inflatiecijfers hun hoogste niveau in decennia bereikt hebben en economen overal ter wereld snoeien in hun groeiprognoses, is het niet moeilijk om te zien waarom de alarmbellen afgaan.

Insight

Close Look: Krimpflatie – het grotere plaatje

Artikel | Thema | 4/08/2022

Helaas is dat waarschijnlijk echt het geval. Uit onderzoek in het Verenigd Koninkrijk is gebleken dat 2.500 producten over een periode van 5 jaar kleiner werden, terwijl er slechts 614 in omvang toenamen. 

Insight

De dollar domineert

De Amerikaanse dollar is de reservevaluta van de wereld en domineert het internationale betalingssysteem sinds het Britse pond die status zo'n tachtig jaar geleden kwijt is geraakt. Welke factoren blijven de zo al dominante munt nog verder omhoogstuwen?

Insight

The monthly review: Hoofdpunten juni

Artikel | Thema | 4/07/2022

De Amerikaanse Federal Reserve (de Fed) heeft de financiële markten verrast door de rente met 75 basispunten te verhogen. Vooraf had ze namelijk een verhoging met 50 basispunten in het vooruitzicht gesteld. De boodschap is duidelijk: de Fed wil de torenhoge inflatie doortastend te lijf gaan.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Vul via dit formulier uw contactgegevens in als u zich wilt abonneren op onze nieuwsbrief. Hierbij gaat u ermee akkoord dat wij uw naam, voornaam en contactgegevens bewaren zodat wij deze u per e-mail kunnen toesturen. U kunt zich altijd afmelden door op de link in de e-mail te klikken.

Abonneer u hier

Onze beleggingsstrategiëen

Meer weten over onze beleggingsstrategiëen

We gebruiken cookies op onze website om te zorgen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke werking. 
Meer weten