Ga naar de hoofdpagina Ga naar voettekst van de site

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Laatste Nieuws

Insight

Close Look: Artificiële intelligentie – het...

Artificiële intelligentie, of AI, wordt al jaren voorgespiegeld als de grootste technologische sprong voorwaarts sinds de industriële revolutie. Na decennia van ontwikkelingen maakt AI nu misschien eindelijk die belofte waar.

Insight

The monthly review: Hoofdpunten februari

Een jaar na de Russische inval beloofde president Biden tijdens een onaangekondigd bezoek aan Kiev zijn ‘onvoorwaardelijke steun’ aan Oekraïne. Een belangrijk aandachtspunt blijft het risico dat de energieprijzen volatiel blijven, en bijgevolg de inflatie ook hoog.

Insight

Welke activa zullen schitteren als de ster van de...

Nadat de index voor de Amerikaanse dollar in september 2022 zijn hoogste niveau in 20 jaar bereikte, is hij weer teruggezakt naar het niveau van medio 2021. Zal die recente verzwakking zich doortrekken, en zo ja, welke kansen schept dat?

Insight

Close Look: Het demografisch dividend - waarom is...

Zoals iedere belegger wel weet is een dividend een beloning voor aandeelhouders om te investeren in een bedrijf dat winst maakt. 

Insight

The monthly review: Hoofdpunten januari

De immense bevolking in de steden van China werd op tijd bevrijd van de Covid restricties om naar huis te gaan voor het Chinees Nieuwjaar. Met meer dan 2 miljard verplaatsingen is dit de grootste volksverhuizing ter wereld.

Insight

Architas rijmt “discretionair vermogensbeheer” met...

In een zeer complexe economische context waarin markten continu schommelen, wordt het steeds moeilijker om de juiste beleggingskeuzes te maken. Architas België biedt daarop een antwoord door haar dienstverlening van discretionair vermogensbeheer zeer toegankelijk te maken.

Insight

Tijd om in obligaties te beleggen?

Obligatiebeleggers hebben het de afgelopen jaren hard te verduren gekregen: 2022 was het tweede jaar op rij met negatieve rendementen voor houders van vastrentende effecten. Toch zouden obligaties er gezien de langdurige uitverkoop nu weer aantrekkelijk kunnen uitzien.

Insight

Close Look: Terminal rate - hoe zit dat precies?

De term ‘terminal rate’ is momenteel alomtegenwoordig, aangezien de markten de vorm van de huidige cyclus van rentevoeten trachten te voorspellen. Bovendien is deze term cruciaal voor de voorspelling van de piek van de cyclus.een saai moment nadert, begrijpen we beter wat die vervloeking precies inhoudt.

Insight

The monthly review: Hoofdpunten december

De Europese Unie kondigde een prijsplafond aan van $60 per vat voor Russische olie-exporten. Deze afspraak verbiedt de verzekering van tankers uit G7-landen die olie aan een hogere prijs te vervoeren, waardoor tientallen tankers in de wachtrij bleven staan aan de monding van de Zwarte Zee.

Insight

De grote verhalen van 2022

2022 was het jaar van inflatie en renteverhogingen. De invasie van Oekraïne stuwde de energieprijzen hoger en dreef de inflatie naar het hoogste niveau in decennia. Tegelijk schakelden de centrale banken een versnelling hoger met snelle renteverhogingen. De meeste aandelenmarkten belandden in een zogenaamde berenmarkt, terwijl obligaties leden onder een forse verkooprace. Nu het jaar ten einde loopt, blikken we terug op de frappantste Quick Looks.

Insight

The monthly review: Hoofdpunten november

De gouden tijden van de pandemie lijken voorbij nu Amerikaanse technologiebedrijven massale ontslagen aankondigen. Zo liet Intel weten duizenden banen te schrappen en tegen 2025 10 miljard USD te willen besparen.

Insight

Close Look: Permacrisis – het grotere plaatje

Een oude Chinese vervloeking luidt “Moge u leven in boeiende tijden”. Nu het einde van een chaotisch jaar met amper een saai moment nadert, begrijpen we beter wat die vervloeking precies inhoudt.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Vul via dit formulier uw contactgegevens in als u zich wilt abonneren op onze nieuwsbrief. Hierbij gaat u ermee akkoord dat wij uw naam, voornaam en contactgegevens bewaren zodat wij deze u per e-mail kunnen toesturen. U kunt zich altijd afmelden door op de link in de e-mail te klikken.

Abonneer u hier

Onze beleggingsstrategiëen

Meer weten over onze beleggingsstrategiëen

We gebruiken cookies op onze website om te zorgen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke werking. 
Meer weten