Ga naar de hoofdpagina Ga naar voettekst van de site

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Als een goede huisvader

5 jaar geleden

Zo kan er plots een koper voor zijn levenswerk opduiken die een aanbod doet dat hij onmogelijk kan weigeren. Daar zit hij dan: zeeën van tijd en een berg geld. Voor dat laatste kan hij alvast beroep doen op een specialist in discretionair beheer die ervoor zorgt dat zijn kapitaal als een goede huisvader beheerd wordt.

 Dertig jaar geleden waagde Marnix de sprong naar het ondernemerschap. Samen met een partner startte hij een drukkerij. Die partner haakte al snel af waardoor Marnix er plots helemaal alleen kwam voor te staan. Hij liet de moed echter niet zakken en dankzij een grote flexibiliteit, zin voor kwaliteit en vooral keihard werken slaagde hij erin om klant na klant voor zich te winnen.

 Niet alleen het klantenbestand groeide snel, ook het aantal werknemers dikte jaar na jaar aan tot maar liefst 25. Marnix voelde zich verantwoordelijk voor zijn mensen en hun gezinnen en vond het niet meer dan normaal dat hij het juiste voorbeeld gaf. Elke morgen kwam hij al rond 6 uur als eerste aan in de drukkerij om meestal pas na 19 uur als laatste het licht uit te doen.

 Onlangs kreeg Marnix het bezoek van zijn grootste concurrent. Hij was compleet verrast toen die hem een aanbod deed om zijn zaak over te laten. Het was een aanbod dat hij onmogelijk kon weigeren, maar toch... Marnix vond 55 jaar eigenlijk nog te vroeg om al te stoppen, maar aan de andere kant had hij na 25 jaar alles wel gezien in het drukkerswereldje. Een niet onbelangrijk argument was ook dat zijn kinderen niet echt interesse hadden om de zaak verder te zetten: zoon Jean-Louis was aan een pilotenopleiding begonnen terwijl zijn dochter Eveline als beeldend kunstenares vooral droomde van een artistieke carrière. Vooraleer hij uiteindelijk toehapte, wilde Marnix wel eerst nog werkzekerheid voor zijn mensen die hem al die jaren trouw hadden geholpen om de drukkerij uit te bouwen.

 Het was met gemengde gevoelens dat Marnix bij de notaris zijn handtekening onder de verkoopakte zette. Afscheid nemen van zijn levenswerk was moeilijker dan gedacht. De eerste dagen liep hij dan ook een beetje verloren. Dat duurde niet lang want hij had nu de tijd om zijn oude hobby nieuw leven in te blazen. Door de jaren heen had hij een mooi collectie oldtimers verzameld, maar die stonden vooral stof te verzamelen.

Geldzorgen hoeft Marnix zich niet meer te maken. Hij stelde zijn vertrouwen in een vermogensbeheerder die voor hem zijn kapitaal als een goede huisvader beheert. In samenspraak met Marnix koos die voor een beleggingsstrategie die past bij zijn verwachtingen en die rekening houdt met de hoeveelheid risico die hij wenst te nemen. Zijn kapitaal wordt gespreid over defensieve en meer dynamische fondsen zo laat men geen opportuniteiten liggen. Natuurlijk staat er ook nog een mooi bedragje op de spaarrekening. Dat geld is direct opvraagbaar en dient voor als Marnix opnieuw verliefd wordt op een nieuwe oldtimer.

ONTDEKKEN

Laatste Nieuws

Insight

Vooruitzichten voor luxegoederen

Luxemerken worden gekenmerkt door topkwaliteit, hoge prijzen en vooral exclusiviteit. Ferrari-oprichter Enzo Ferrari zei ooit dat "Ferrari steeds één auto minder zal leveren dan de markt vraagt".

Insight

Het commissievraagstuk

Als makelaar bent u continu op zoek om uw sales activiteiten te boosten.  Angelique Schurgers, BDM bij Architas, legt uit hoe Architas u helpt bij farming, het vinden van leads en hoe u er bovendien nog een commissie op verdient.

We gebruiken cookies op onze website om te zorgen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke werking. 
Meer weten